Cherhanale pline, la malul mării

Ce ar fi o vacanță la malul mării fără un popas la deja celebrele cherhanale de pe litoral… După ce s-au relaxat pe plajă, sute de turiști au luat drumul restaurantelor unde se servesc pește proaspăt și fructe de mare. Iar bucătarii nu i-au dezamăgit. An de an își perfecționează rețetele și îşi pun amprenta pentru a da un gust autentic preparatelor pescăreşti.


Fără o rezervare făcută din timp, la orele prânzului nu ai nicio șansă să găsești loc la cherahanele amplasate direct pe nisip, așa că timpul de așteptare pentru o masă poate depăși chiar și două ore. Minutele trec însă mai repede cu gândul la borșul de pește și calcanul pe plită, așa că nu puțini au fost cei care au răbdat la cozi.


Calcanul este de departe cel mai cerut pește, alături de chefal, bibanul de Marea Neagră, hamsie și pălămidă, care seamănă izbitor la gust cu tonul. Din aproape nici o comandă venită de la turiști nu lipsesc însă fructele de mare cerute în special ca aperitiv.


Că românii au prins gustul peștelui nu doar că se vede, dar se și simte în conturile proprietarilor de cherhanale, care încheie anul cu profituri de milioane de euro.

În weekendul care tocmai s-a încheiat pe litoral au ajuns peste 250.000 de turiști, majoritatea români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…