vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Chirnogeni: Locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități

Chirnogeni: Locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități

de Redacția Dotto

La Chirnogeni au fost inaugurate astăzi patru locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități.

Acestea au o capacitate totală de 40 de locuri, iar serviciile medicale, printre care și balneofizioterapie, vor fi asigurate de personal calificat. În același timp, pacienții vor beneficia de o serie de facilităţi și la Centrul de zi, din aceeași localitate.

Locuințele Protejate și Centrul de Zi vor asigura, la nivelul comunităţii comunei și a localităților vecine, aplicarea politicilor și strategiilor de asistenţă socială pentru persoanele adulte cu handicap, prin creșterea șanselor recuperării și integrării acestora în comunitate și prin prevenirea situaţiilor de risc din punct de vedere al marginalizării sociale.

Locuințele Protejate și Centrul de Zi fac parte din proiectul de interes național ”Reducerea capacității centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Techirghiol corp B, o șansă pentru fiecare.”

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult