Chiţac în conflict cu elevii, ameninţări cu plângeri penale
HomeActualitateChiţac în conflict cu elevii, ameninţări cu plângeri penale
Actualitate - Breaking news - marți 15 decembrie 2020

Chiţac în conflict cu elevii, ameninţări cu plângeri penale

Scandal astăzi în ședința de consiliu local! A fost scandal în toată regula, astăzi, în ședința Consiliului Local Constanța pe tema acordării burselor școlare. S-a lăsat cu amenințări de plângeri penale, atât din partea asociațiilor de elevi, cât și din partea primarului Vergil Chițac.

Totul a plecat de la propunerea edilului de a acorda burse de ajutor social, în valoare de 250 de lei, pentru elevii din învățământul preuniversitar în semestrul I al anului școlar 2020 – 2021. În total sunt acordate 3.746 de burse. Primarul Constanței a spus că acordat doar bursele sociale, pentru că vin sărbătorile de iarnă.

Pe de altă parte, asociațiile de elevi au spus că hotărârea este ilegală, în condițiile în care legea prevede să fie acordate toate categoriile de bursă: de merit, studiu, sociale și performanță.

După un schimb de replici, s-a ajuns la situația ca cele două părți să se amenințe cu plângeri penale. Într-un final, primarul Chițac a dat asigurări că Primăria va căuta toate soluțiile necesare pentru acordarea tuturor categoriilor de bursă. El a spus că trebuie mai întâi stabilită sursa finanțării acestora și a solicitat reprezentanților elevilor să vină la discuții chiar de mâine.

În final, proiectul propus de primarul Chițac a fost respins pentru că inițiativa a fost votată doar de consilierii locali ai PNL, iar aleșii PSD și USR fie s-au abținut fie au votat împotrivă. Au fost 9 voturi pentru, 3 împotrivă și 14 abțineri. Amintim că Asociația Elevilor din Constanța a acuzat, printr-un comunicat de presă transmis luni, că primarul Vergil Chițac vrea să taie bursele de merit ale elevilor în ședința consiliului local din 15 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Străzi fără treceri de pietoni în municipiul Constanța

Situație bizară pe două străzi din municipiul Constanța. Prin lipsa trecerilor pentru piet…