Christian Eriksen

Meciul dintre echipele Danemarcei şi Finlandei, întrerupt în min. 43, după ce mijlocaşul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren şi şi-a pierdut cunoştinţa, sâmbătă seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în Grupa B a turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020, se va relua la ora 21:30 (ora României) din momentul întreruperii, a anunţat UEFA.

”În urma cererii făcute de jucătorii ambelor echipe, UEFA a fost de acord ca meciul dintre Danemarca şi Finlanda să se reia în această seară, de la ora 20:30 CET (21:30, ora României). Ultimele patru minute ale primei reprize se vor juca, apoi va urma o pauză de cinci minute, după care se va disputa a doua repriză”, se arată în comunicatul forului continental.

UEFA a precizat că Eriksen este în stare stabilă la spital

”UEFA îi urează lui Christian Eriksen recuperare completă şi rapidă şi doreşte să le mulţumească ambelor echipe pentru atitudinea lor exemplară. Meciul dintre Belgia şi Rusia se va juca de la ora 21:00 CET (22:00, ora României), conform planificării”, se mai arată în mesaj.

În minutul 43 a partidei de la Copenhaga, la scorul de 0-0, fără a fi lovit de cineva, Eriksen a căzut pe gazon inert.

Echipele medicale au intervenit imediat şi s-a început resuscitarea fotbalistului danez chiar pe gazon, apelându-se chiar şi la defibrilator conform imaginilor de televiziune.

Componenţii naţionalei daneze au făcut cerc în jurul jucătorului de la Inter Milano, pentru a obtura imaginile dramatice. Momentele au fost trăite cu emoţie de cei 16.000 de spectatori, mulţi dintre ei plângând sau rugându-se pentru Eriksen.

După circa zece minute de aşteptare, cele două echipe au plecat spre vestiare, în timp ce jucătorul, protejat de privirile spectatorilor şi de camerele de televiziune, a fost evacuat cu targa de pe teren. Un fotograf Reuters a reuşit să îl surprindă pe Eriksen când ridica o mână pentru a saluta spectatorii în timp ce era evacuat.

UEFA a precizat pe site-ul său oficial că jucătorul a fost stabilizat şi a fost transportat la spitalul Rigshospitalet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Cristian Chivu, noul antrenor al formaţiei Primavera a lui Inter Milano

Cristian Chivu, fostul fotbalist al naţionalei României, este noul antrenor al formaţiei P…