CIA: România a devenit țară sursă de canabis. Marijuana este cultivată în Bărăgan

România este o țară sursă de canabis, informează cel mai recent raport făcut de specialiștii CIA. Agenția Națională Antidrog confirmă și transmite că aproape jumătate din captura de canabis din țara noastră este produsă local.

Pe marginea plantațiilor agricole cu porumb sau floarea-soarelui din Bărăgan pot fi văzute câmpuri întregi cu marijuana sau cânepă. În raportul de activitate pe 2021 al Agenției Națională Antidrog este declarat că “iarba de canabis prezintă o disponibilitate în creştere, numărul de capturi fiind de aproape trei ori mai mare față de acum 10 ani”.

De curând, specialiștii serviciului de informații externe ale Statelor Unite ale Americii, CIA, au modificat în raportul de țară despre România datele referitoare la drogurile ilicite. România este acum “ţară sursă de cannabis”, devansând evaluarea din 2020 când eram “punct major de transbordare pentru heroină”. 

Din 1992, Cannabis Sativa, a fost trecută de autoritățile din România pe lista plantelor pentru care trebuie autorizații speciale de cultivare. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…