marți, 16 iulie, 2024
Home DOTTO News Cifre îngrijorătoare pentru mediu

Cifre îngrijorătoare pentru mediu

de Redacția Dotto

Din cele 25 de mii de tone de plastic generate anual în tot județul Constanța, doar 12% sunt reciclate. Zecile de mii de tone generate înseamnă că fiecare locuitor al județului aruncă anual aproximativ 33 de kilograme de plastic.

Din această cantitate, doar 4 kilograme sunt colectate separat și ajung la stațiile de sortare și reciclare.
Cifrele fac parte din Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor. Potrivit acestuia, în județul Constanța au fost generate peste 200 de mii de tone de deșeuri menajere, din care 3.500 tone au rămas necolectate. O mare parte dintre aceste cantități de deseuri sunt abandonate în natură, plimbate de vânt și ploi și ajung mai devreme sau mai târziu în Marea Neagră. Specialiștii în protecția mediului au concluzionat că cele mai eficiente proceduri pentru a evita poluarea apelor cu plastic rămân colectarea separată și buna gestionare a deșeurilor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult