Avioane F16 la Baza Aeriană 86 Fetești

Cinci aeronave F-16 venite din Olanda au aterizat în Baza Aeriană 86 din Fetești. Avioanele de lupta vor deservi Centrul European de Instruire înființat de Romania și Olanda în parteneriat cu Compania producătoare și Regatul Danemarcei.

Centrul European de Instruire va antrena piloții avioanelor F-16 și va crea standarde de lupta comune între aliații NATO.

Conform acordurilor negociate, România pune la dispoziție Baza Aeriană din Fetești, facilitățile de instruire și sprijinul națiunii-gazdă. Danemarca și Olanda vin cu avianele, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii și întreținerea.

Antrenamentul de formare al piloților români, vine în contextul în care Armata României se pregătește să primească 32 de aeronave F-16, achiziționate recent din Norvegia. Având în vedere contextul geopolitic actual și poziția strategică a României în regiunea Mării Negre, acest centru devine esențial pentru colaborarea transfrontalieră, întărirea securității și consolidarea solidarității în cadrul NATO.

Prin înființarea Centrului European de Instruire F-16, România se angajează să ofere un mediu de pregătire de înaltă calitate, cu acces la resurse tehnice și know-how de ultimă generație, nu doar pentru piloții români, ci și pentru cei din statele aliate și partenere, inclusiv Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …