VIDEO. Momentul în care rebelii houthi au capturat nava pe care se află și un marinar român

Au apărut imagini cu momentul în care grupul de rebeli houthi a capturat nava Galaxy Leader pe care se află și un marinar român.

Videoclipul a fost difuzat la canalul de televiziune al rebelilor, potrivit Sky News. În imagini se observă mai mulți luptători înarmați, cu fețele acoperite de cagule, care coboară pe navă dintr-un elicopter. Cel puțin șapte rebeli se pot observa pe puntea navei.

Aceștia intră în cabina de comandă unde sub amenințarea armelor iau primii ostatici, iar apoi coboară la punțile inferioare, unde își flutură armele în timp ce strigă diverse sloganuri. În același clip se observă cum nava capturată este flancată de mai multe ambarcațiuni, iar la bordul ei sunt arborate steaguri yemenite și palestiniene. 

VIDEO. Momentul în care rebelii houthi au capturat nava pe care se află și un marinar român
Marinarul român, ostatic pe nava Galaxy Leader

Rebelii houthi susțin că nava capturată în Marea Roșie, între Arabia Saudită și Sudan, ar avea legătură cu Israelul, fiind deținută de o companie subsidiară a unei firme cu sediul la Tel Aviv. În replică, autoritățile de la Tel Aviv au subliniat că vasul este deținut de britanici și operat de japonezi. Mai mult, premierul Netanyahu a catalogat capturarea navei drept un act de „terorism iranian”.

Houthis fac parte dintr-o alianță regională aliniată cu Iranul, scrie presa internațională, dar nu există nicio dovadă că Teheranul ar fi ordonat confiscarea navei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…