duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Drumarii constănțeni și-au turat motoarele pentru iarnă

Drumarii constănțeni și-au turat motoarele pentru iarnă

de Ileana Gheorghiu

Societatea Județeană de Drumuri și Poduri Constanța anunță că este pregătită să intervină cu zeci de utilaje pe drumurile din județ în caz de necesitate.

Societatea are stocurile de materiale antiderapante și combustibil pregătite din timp: peste 15.000 de tone de material antiderapant și 52.000 de litri de motorină. La fel ca la ultima furtună de cod roșu, și acum, angajații companiei vor patrula pe toate arterele județene pe care le au în competență. Ultima misiune care i-a pus la încercare a fost viscolul din urmă cu două săptămâni, mai exact duminică 26 noiembrie.

„În jurul orei 8 dimineață erau în jur de 30 de apeluri prin 112. Numărul acestora s-a mărit la 50 de apeluri prin 112, duminică 26 noiembrie la ora 12. Mulți din participanții la trafic care au rămas înzăpeziți au refuzat să-și părăsească autovehiculele” spune Răzvan Zagon, directorul societății Drumuri Județene.

Într-un interval de 4 ore au sunat 50 de persoane și toate au fost scoase din nămeți de echipele de intervenție județene. Oamenii au muncit aproape non stop iar a doua zi luni, 27 noiembrie nu a mai fost niciun drum închis. S-a muncit continuu pentru că drumurile să fie practicabile pe două benzi.

 „Rugăm toți participanții și toți oamenii, locuitorii județului Constanța și nu numai, când într-adevăr au o urgență să semnaleze strict unde sunt, cum sunt , dacă pot să identifice și-o locație este cu atât mai bine, plus un număr de telefon pentru a putea veni în ajutorul lor” reamintește Răzvan Zagon.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult