Cîţu, despre declaraţiile referitoare la alegerile din PNL: E vorba de lupta mea cu PSD

Premierul Florin Cîţu a explicat, marţi, declaraţiile făcute în timpul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură privind alegerile interne din PNL, arătând că acestea au fost făcute în contextul „luptei” cu PSD.

E vorba de lupta mea cu PSD. Ştiţi foarte bine că sunt cel mai atacat om de PSD şi cred că vor scăpa de mine. Nu vor scăpa„, a arătat Cîţu într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă alegerile interne din cadrul PNL şi USR PLUS afectează implementarea reformelor, premierul a negat acest lucru.

Ştiu că există o aşteptare foarte mare după 30 de ani în care lucrurile au stagnat, dar au trecut doar şase luni de zile. Totuşi, în aceste şase luni de zile vedem că economia merge în direcţia corectă, în direcţia bună. Standard & Poor’s, doar în două luni de zile după ce am preluat guvernarea, a schimbat perspectiva la pozitiv. Urmează şi alte agenţii de rating. Vom face toate aceste reforme. Le-am pus în PNRR. De aceea tot vorbesc de opt ani de guvernare. Vom face reforme până în 2024 şi după aceea„, a spus el.

În ce priveşte o eventuală susţinere din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia PNL, Cîţu a subliniat că are relaţii foarte bune cu acesta, dar că din punct de vedere constituţional preşedintele ţării nu poate să se implice în alegerile interne ale unei formaţiuni.

Pe de altă parte, premierul le-a reproşat iniţiatorilor moţiunii că au inclus în text doar opinii şi păreri personale.

Moţiunea a fost încă un exerciţiu de minciună. Am văzut în acea moţiune doar minciuni, nicio informaţie din acea moţiune nu era susţinută de date care vin din surse oficiale. Ceea ce am răspuns eu acolo a fost Eurostat, a fost INS, instituţii private. Deci, toate erau informaţii oficiale„, a mai spus el.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi, în cadrul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură depusă de PSD, că social-democraţii îl consideră „cel mai mare inamic„, dar a adăugat că aceştia nu vor scăpa de el.

Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi! Vă minţiţi singuri! După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi„, a arătat Cîţu în plenul reunit al celor două Camere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…