Cîțu: România nu investește într-o bancă rusească

Premierul Florin Cîţu a declarat că România nu va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii, subliniind că va fi declanşată o investigaţie în acest sens pentru a se vedea cine a decis că este bine pentru ţara noastră „să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor„.

El răspuns astfel întrebat dacă România va lua parte la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii cu suma de 14,3 milioane de euro, aşa cum ar fi cerut fostul ministru al Finanţelor, Alexandru Nazare.

Nu, ştiţi foarte bine opinia mea chiar de când eram în opoziţie. România nu are nimic de câştigat de pe urma participării la această bancă, ştiţi foarte bine că sunt foarte multe semne de întrebare despre activitatea acestei bănci. În ceea ce mă priveşte, sunt total surprins şi neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru şi dat spre avizare înspre guvern. Nu înţeleg cum de s-a ajuns sau cine l-a convins şi ar trebui să facem o investigaţie şi să vedem cine l-a convins că este un lucru bun pentru România„, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a precizat că luni a primit memorandumul şi a fost „total surprins neplăcut” de acest eveniment.

Ieri l-am văzut, l-am primit şi am fost, vă spun, repet, total surprins neplăcut de acest eveniment, având în vedere opinia mea, a statului român şi a tuturor celor care până acum au vorbit despre modul în care vrem să dezvoltăm România şi în ce direcţie vrem să mergem„, a afirmat Cîţu.

Întrebat dacă va trimite Corpul de Control la Ministerul de Finanţe, premierul a spus: „Sunt mai multe lucruri la care ne uităm, dar vom începe cu această investigaţie să vedem cine a decis că este bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…