Două clădiri vechi de aproape o sută de ani aflate în zona Peninsulară a Constanței își vor recăpăta strălucirea de odinioară. Clădirile sunt într-un stadiu avansat de degradare, astfel încât reparațiile la nivelul fațadelor și acoperișului erau absolut necesare. Reprezentanții RAEDPP spunc că lucrările se vor finaliza, cel mai probabil, în toamnă.

Cele două clădiri situate în zona peninsulară a orașului, au fost construite în perioada 1928- 1930, iar de-a lungul timpului au beneficiat doar de lucrări de întreținere și reparații curente. Clădirile sunt într-o stare avansată de degradare, astfel că este necesară înlocuirea tâmplăriei exterioare, precum și reparații la finisajele exterioare.

Constănțenii, dar și turiștii care vizitează zona peninsulară consideră că lucrările de reabilitare sunt necesare.

Reabilitarea celor două clădiri situate pe strada Callatis, spune directorul RAEDPP, este un prim pas pentru revitalizarea zonei. Lucrările se vor executa cu respectarea proiectului inițial, conform stilului arhitectonic specific perioadei interbelice.

Cel mai devreme, lucrările se vor termina la sfârșitul lunii octombrie.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…