CNA somează RCS&RDS

Întrunit în şedinţa publică din data de 08.07.2021, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate. Ca urmare a analizării solicitărilor de eliberare a avizelor de retransmisie, Consiliul a decis să sancţioneze cu somaţie publică societatea RCS&RDS S.A.

În mai multe localităţi RCS&RDS a încălcat dispoziţiile art. 74 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002. La stabilirea sancţiunii s-a reţinut şi nerespectarea art. 82 alin (2) din aceeaşi Lege:

Distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligația, la nivel regional și local, să includă în oferta lor cel puțin două programe regionale și două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienței.” .

În urma controlului realizat de către direcția de specialitate, s-a constatat că operatorul nu respectă Legea audiovizualului. Astfel, în județul Constanța, grila digitală nu conține stația DOTTO TV.

Totodată, CNA a analizat solicitările S.C. RCS&RDS S.A. privind modificarea avizelor de retransmisie pentru mai multe localităţi şi, constatând încălcarea dispoziţiilor art. 82 alin. (2) din Legea audiovizualului, a decis să aplice societăţii o somaţie publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

A înghețat Lacul Tăbăcăriei

A înghețat Lacul Tăbăcărie! Vremea foarte rece din ultimele zile și nopțile geroase au făc…