coada ambulanta

Este coadă pentru viață la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Zeci de ambunanțe aduc zilnic pacienți storși de puteri din cauza COVID-19, care au ajuns să implore Cerul pentru o gură de oxigen. Sunt atât de mulți cei măcinați de boală, încât în spital nu mai au loc, așa că medicii îi consultă direct în ambulanțe.

La ATI este deja arhiplin, iar în Unitatea de Primiri Urgențe paturile stau înghesuite la un loc cu tărgile, ca în vremea războiului.

La Spitalul Județean Constanța este ca pe front. Nici paturi nu mai sunt pentru zecile de pacienți bolnavi de COVID-19 care ajung la spital în fiecare oră. La Ambulanță, trei constănțeni sună în fiecare minut ca să ceară ajutor.

Ca să facă față numărului de solicitări fără precedent, conducerea spitalului a amenajat un izolator în imediata apropiere a Unității de Primiri Urgențe. Iar pacienții sunt ținuți aici până se eliberează un loc pe secții. Pe fiecare etaj al Spitalului Județean a fost pus la punct de asemenea un izolator COVID, de unde pacienții sunt repartizați în funcție de celelalte afecțiuni de care suferă. Așteptarea pentru un pat pe secție poate dura însă și câteva ore.

Medicii spun că cei mai mulți pacienți care ajung la spital în stare gravă sunt nevaccinați, iar plămânii lor sunt atât de slăbiți, încât lupta pentru viață este ca un joc de noroc.

500 de noi cazuri de COVID-19 sunt confirmate în județul Constanța la fiecare 24 de ore și tot la fiecare 24 de ore 20 de constănțeni pierd lupta pentru viață din cauza bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…