vineri, 14 iunie, 2024
Home Breaking news Cod galben de furtuni și vijelii în 25 de județe, până joi seara

Cod galben de furtuni și vijelii în 25 de județe, până joi seara

de Redacția Dotto

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de Cod galben de ploi, vijelii și grindină. Sunt vizate 25 de județe. Avertizarea este valabilă în intervalul 29 mai, ora 10:00 – 29 mai, ora 23:00.

În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și pe alocuri de peste 40-50 l/mp.

În același interval va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au modificat prognoza pentru ziua de miercuri. Un ciclon își va face simțită prezența în țara noastră și vom avea parte de furtuni, vijelii și ploi în aproape toată țara.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult