cod galben

Porturi închise, vânt care bate cu peste 70 la kilometri pe oră, la rafală și valuri de peste șapte metri în largul mării.

Județul Constanța se află până mâine la ora 11:00 sub avertizare Cod Galben de vânt, iar meteorologii anunță și temperaturi scăzute pentru toată săptămâna. Pietonii sunt sfătuiți să evite trecerea pe sub panourile publicitare, iar șoferii să nu își parcheze mașinile sub copacii de pe marginea drumurilor.

A fost cod galben de vânt astăzi la Constanța. La rafală, vântul a suflat cu viteze care au atins până la 75 de kilometri pe oră, iar pe mare a fost furtună de gradul opt pe scara Beaufort. Valurile au atins astăzi până la opt metri înălțime în largul mării. Din cauza condițiilor neprielnice, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise, manevrele de încărcare – descărcare a navelor interzise, iar comandanții sfătuiți să întărească legăturile navelor la cheu. Izolat, în județul Constanța au căzut precipitații slabe mixte și s-au format condiții de polei. Iar veștile proaste nu se opresc. Zilele următoare vremea geroasă va pune stăpânire pe litoral.

Constănțenii sunt deja familiarizați cu vântul care suflă cu putere iarna pe litoral, dar, cu toate acestea, priveliștea mării agitate îi încântă așa că se îmbracă gros și vin să o surprindă în fotografii.

Pentru a evita accidentele, cetățenii sunt sfătuiți să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până mâine dimineață la ora 10:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…