joi, 13 iunie, 2024
Home Breaking news Cod portocaliu de caniculă în Constanța

Cod portocaliu de caniculă în Constanța

de Redacția Dotto

Ne așteaptă ore de foc, la Constanța. Meteorologii anunță caniculă, disconfort termic și temperaturi de până la 38 de grade. Nu vom scăpa nici de fenomenele de instabilitate atmosferică. În aceste condiții, autoritățile vin cu recomandări pentru protejarea sănătății.

Conform atenționării meteorologice emise de A.N.M., in Constanța se vor înregistra temperaturi ridicate pentru acestă dată, cu maxime ce se vor situa în jurul a 30 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Totodată, temperaturile minime caracteristice unei nopți tropicale, vor atinge și depăși valoarea de 20 de grade. Temperaturile se vor menține ridicate și pe parcursul zilei de miercuri.

”Vremea va fi deosebit de caldă, local caniculară în partea continentală, disconfortul termic va fi ridicat iar indicele de temperature umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38u de grade cu cele mai scăzute valori în zona de coastă și vor marca o scădere în cursul zilei de 12 și vor fi cuprinse între 28 și 35 de grade cu cele mai scăzute valori pe litoral. Cele minime vor fi cuprinse între 19 și 23 de grade mai scăzute în cursul nopții de miercuri. Trecător, după amiaza și noaptea vom avea fenomene de instabilitate, averse, descarcari electrice si grindina dar si intensificari de scurta ale vantului.”

Diana Elena Matei – meteorolog CMRD

Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța anunță că va asigura funcționarea fântânilor arteziene existente, în special în timpul zilei, pentru menținerea umidității aerului, stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și  asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor. Pe plaja insa oamenii nu tin cont de nimic si vor sa se bronzeze cu orice chip. Asa ca medicii vin cu recomandări pentru populație.

” În aceste zile toride de vară, recomandăm cetățenilor evitarea plimbărilor între orele 10 și 17, purtarea unei îmbrăcăminți ușoare.”

dr. Claudia Tatarici – purt. de cuv. SAJ Constanța

Si chiar daca astazi iesim de sub avertizarea de cod galben de canicular, temperaturile continua sa ramana ridicate pana la sfarsitul saptamanii.  

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult