„colectiv”, de Alexander Nanau, desemnat documentarul european al anului
HomeTehnologie & MediaMedia„Colectiv”, de Alexander Nanau, desemnat documentarul european al anului
Media - sâmbătă 12 decembrie 2020

„Colectiv”, de Alexander Nanau, desemnat documentarul european al anului

„colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat documentarul european al anului, sâmbătă seară, la a 33-a ediţie a premiilor Academiei Europene de Film.

La categoria „Documentar European” au fost selectate „Acasă” (România, Germania, Finlanda), de Radu Ciorniciuc, „colectiv” (România, Luxembourg), de Alexander Nanau, „Gunda” (Norvegia, SUA), de Victor Kossakovsky, „Petite fille” (Franţa), de Sébastien Lifshitz, „Saudi Runaway” (Elveţia), de Susanne Regina Meures, şi „The Cave” (Siria, Danemarca), de Alisar Hasan & Feras Fayyad.

Nanau a mulţumit protagoniştilor „pentru curajul de a se opune corupţiei din sistemul românesc şi pentru curajul de a ne lăsa să intrăm în vieţile lor”.

„colectiv” este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, căutând să expună adevărul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate.

Documenarul este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Serialul Fructul oprit a încetat să fie difuzat din cauza plagiatului

Un serial întreg va fi scos de pe toate platformele de difuzare, o decizie în premieră pen…