Comandant

Șanse tot mai mici de repatriere a comandantului român mort în urmă cu două luni și blocat acum la bordul cargo-ului pe care lucra, într-un port din China. O discuție între un ofițer de la bordul navei pe care se află comandantul român și un marinar, aflat pe un alt vas, în largul mării, dezvăluie faptul că trupul neînsuflețit al românului nu va fi debarcat pentru a fi trimis acasă.

Trupul unui comandat român care a murit în urmă cu aproape două luni este blocat la bordul navei pe care lucra, într-un port din China. Familia nu-i poate repatria trupul, iar autorităţile chineze vor să-i facă înmormântarea în mare, pentru că se tem de un eventual focar de COVID-19 cu tulpină indiană. O discuție între doi marinari români pe o stație radio, publicată astăzi, arată că trupul marinarului român se află încă la bord, însă șansele ca acesta să fie coborât de pe vas și trimis acasă sunt minime.

Ofițerul care se află pe nava cu trupul neînsuflețit al comandantului român spune că la bord mai sunt trei români și că toți se află în carantină încă din luna mai.

Sindicatul Liber al Navigatorilor din Transportul Maritim susține că pentru aducerea în țară a comandantului român s-au făcut până acum toate demersurile posibile, însă problema nu a putut fi rezolvată.

Soţia comandantului, Gabriela Sandu, spune că „înmormântarea în mare” propusă de chinezi înseamnă aruncarea peste bord a trupului bărbatului și se opune vehement acestei ipoteze, preferând în schimb incinerarea.

Pentru a-l repatria pe marinar, familia și-a pus toate speranțele în demersurile diplomatice care pot fi inițiate de statul român prin Ministerul Afacerilor Externe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Unitatea doi de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic. Deconectarea automat…