Comoara terapeutică de lângă Hârșova

Pădurea din apropierea localității Hârșova ascunde o adevărată comoară terapeutică. Mai multe bazine cu apă sulfuroasă, descoperite întâmplător în urmă cu 50 de ani s-au tranformat într-un loc de relaxare inedit care atrage turiștii ca un magnet.

Cu toate acestea autoritățile nu au reușit încă să găsească o soluție ca să le introducă într-un circuit turistic și să le pună în valoare.

Locul aflat 85 de kilometri de Constanța, e un adevărat punct de atracție atât pentru localnici dar și pentru turiști. „Băile Puturoasa” sunt de fapt două piscine situate pe malul Dunării, care au devenit deja cunoscute pentru proprietățile terapeutice ale apei. Teoretic, apa are indicaţii terapeutice pentru afecţiuni reumatice, ginecologice, dermatologice şi neurologice, însă chiar şi aşa, ea nu este exploatată la adevărata ei valoare.

„Băile Puturoasa” datează din anul 1978 de când au fost găsite documente care atestă proprietățile apei de acolo. Aceste buletine de analiză au fost refăcute în decursul anilor, iar rezultatul a fost același de fiecare dată.„Bazinul infinity” are vedere directă către Dunăre, însă spațiul acesteia este unul extrem de mic. Specialiştii spun că izvorul sulfuros se află la 20 de metri sub pământ iar apa are in jur de 38-40 de grade Celsius.

Din păcate locul nu este nici îngrădit, nici păzit și nu beneficiază nici de un specialist care să recomande sau nu efectuarea unei băi acolo.

Terenul pe care se află acestea este al Ocolului Silvic Hârșova, iar autoritățile locale din localitate nu pot interveni in zona.

Primăria vrea să transforme zona într-o stațiune balneară, ceea ce ar putea deschide noi orizonturi pentru localitate.

Autorităţile locale spun că mai mulţi oameni de afaceri din Italia şi Grecia ar fi vrut să deschidă o bază de tratament în zonă, însă aşa cum au venit, tot aşa au şi plecat.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

3,2,1… Neversea

A început numărătoare inversă pentru cel mai mare festival care se desfășoară pe o plajă d…