Concediile medicale pentru COVID-19

Problema concediilor medicale emise de medicii de familie pentru COVID-19 pare să fie rezolvată. Medicii de familie pot elibera concediul retroactiv în termen de 30 de zile pentru ca pacienții să se poată întoarce la muncă.

Din cauza haosului legislativ și din instituții , pacienții au cel mai mult de suferit atât financiar cât și din punct de vedere al stării de sănătate.

Mihai Viorel Ungureanu, medic de familie:

,,CO pt izolare/carantinare este singurul co care poate fi acordat retroactiv pana la 30-60 de zile. Acest co datorita acestor mici neregularitati in transmiterea informatiilor, apar nemultumiri. Medicul de fam ca nu primeste la timp informatia, pacientul ca nu isi primeste la timp co, angajatorul pentru ca nu poată să depună la timp concediile pentru a se deconta banii …”

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța spun că au modificat procedura de trimitere a informării paciențiilor declarați pozitiv pentru acordarea concediilor medicale pentru COVID-19.

Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța:

,,Conform Legii, anchetele epidemiologice se fac in 48h, dsp cta reuseste sa le procedeze chiar si in 24h, astfel deciziile de izolare si carantina se emit automat din sistemul corona-forms. Medicii de familie au la dispozitie 30 de zile pentru a emite certificatul de co medical pentru infectia cu noul coronavirus„.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică le recomandă medicilor de familie care nu primesc decizia de izolare la timp, să sune la Casa de Asigurări pentru actualizarea datelor de contact.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…