miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate Concert caritabil pentru finanțarea lucrărilor la Spitalul de Boli Infecțioase

Concert caritabil pentru finanțarea lucrărilor la Spitalul de Boli Infecțioase

de Redacția Dotto

Primăria Constanța apelează la sprijinul comunității pentru finanțarea unor lucrări urgente la Spitalul de Boli Infecțioase.

Grav afectată de incendiul de acum doi ani în care 7 pacienți la Terapie Intensivă au murit, unitatea medicală  are nevoie de reparații la sistemul electric pentru a intra în legalitate. Ca să strângă banii necesari, Primăria Constanța organizează un concert caritabil și a pus în vânzare 400 de bilete a câte 200 de lei. 

Spectacolul va avea loc în seară această la ora 18:30.

” Sunt o serie de lucrări care trebuie făcute la instalația electrică în vederea obținerii avizului final de funcționare de la ISU. Trebuie instalat un nou paratrăsnet și nu au fost prevăzute sume pentru această lucrare” spune Claudia Cambrea, manager al Spitalului de Boli Infecțioase.

Reprezentanții municipalității susțin nu au știut că paratrăsnetul nu funcționează. Ei speră ca din vânzarea biletelor pentru concertul caritabil, susținut de orchestra, corul și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski,  să poată strânge banii necesari. Este nevoie de 10 mii de euro.

 „Dacă știam că instalația nu funcționează ar fi fost prinsă în buget la sfîrșitul anului, dar pentru că să terminăm instalația până la sfârșit, avem nevoie de o sumă, nu știm dacă o vom acoperi cu acest eveniment, nu știm câte bilete vom vinde, dar intențiile noastre sunt de a rezolva această problemă cât mai repede” a precizat Doru Iordache, consilierul primarului Vergil Chițac.

Tot la generozitatea comunității a apelat în ultimii ani și Spitalul Județean Constanța. Cu banii din sponsorizări au fost refăcute mai multe secții și au fost cumpărate echipamente necesare tratării în bune condiții a pacienților.

„Dintre cele mai recente investiții amintim secția de chirurgie plastică, o secție care nu a fost niciodată renovată de când a fost înființat spitalul, și care în ultimul an, datorită sponsorizărilor a fost complet refăcută, la fel și laboratorul de explorări funcționale care a fost complet renovat” spune purtătorul de cuvânt, Crina Kibedi.

Subfinanțarea spitalelor este deja o realitate, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt pacienții.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult