duminică, 14 aprilie, 2024
Home Actualitate Conducerea MApN și ambasadorul SUA în România, în vizită la Baza MK

Conducerea MApN și ambasadorul SUA în România, în vizită la Baza MK

de Ileana Gheorghiu

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadorul SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, au vizitat ieri Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. La activitate a fost prezent și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Comandantul bazei aeriene, comandorul Nicolae Crețu, și echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate la Mihail Kogălniceanu, din SUA, Italia și Franța și-au prezentat misiunile.

Agenda vizitei a cuprins și întâlniri cu militari români și aliați, efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detașamentul Forțelor Aeriene Italiene și o echipă de legătură a armatei franceze.

Angel Tîlvăr a evidențiat că România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite, reamintind, în context, că anul acesta se împlinesc trei decenii de la lansarea „State Partnership Program”, o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români și cei ai Gărzii Naționale a statului american Alabama.

Acesta este prima vizită pe care Kathleen Ann Kavalec o face la Baza de la Mihail Kogălniceanu în calitate de ambasador al SUA la București.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult