La Eforie Nord se desfășoară zilele acestea Congresul Național de Radiologie și Imagistică Medicală. Profesioniști din Romania și întreaga Europa au ajuns la Eforie Nord pentru a împărtăși din cunoștințele lor și a discuta despre ultimele tendințe și inovații din domeniul radiologiei si imagisticii medicale.
„Reusim din nou sa punem Constanta pe harta radiologiei romanesti. Am reusit sa aducem un numar foarte mare de participanti, peste 6oo de persoane. Aproape 2o de speakeri din strainatate. Intotdeauna suntem interesati sa vedem ce ne-aduc cei din Europa nou si cum putem sa implementam aceste lucruri in practica noastra zilnica”
dr. Cosmin Nişcoveanu – medic primar radiolog
„Cred ca e recordul de participanți. N-am mai vazut asa ceva până acum. Sunt colegi din toata tara si ne bucura lucrul asta. Radiologia a renascut. Vom fi pe harta nationala si din acest punct de vedere”
dr. Alexandru Gavrila – medic primar radiolog
Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România a adus la malul mării cei mai buni experți din țară, dar și personalități de top din radiologia europeană. Mai mult, ca o premieră, participanții au putut susține la Congres examenul pentru obținerea Diplomei Europene în Radiologie.
„Suntem tot mai aproape de varful Europei atat in ceea ce priveste dotarea materiala, dar si-n ceea ce priveste priceperea noastra. Colegii nostri fac fata oriunde s-ar duce in Europa: in Franta, in Germania, in Anglia, in tarile scandinave. Sunt sefi de sectie la radiologie la spitale prestigioase din Europa de Vest, radiologi cu pregatire facuta in Romania”
dr. Radu Baz – președintele Societății de Radiologie și Imagistică Medicală din România
Congresul de Radiologie a fost o oportunitate buna pentru 3o de companii de top in cercetarea medicala, ca sa-si prezinte aparatura de ultima generatie in domeniul imagisticii. Mamografe, ecografe si aparate RMN au fost prezentate specialistilor care vor putea lucra de-acum cu ele in spitalele romanesti.
„Un mamograf cu tomosinteza si inteligenta artificiala are un unghi de tomosinteza foarte mare, de la 20 de grade până la – 2o de grade si are o capacitate de a face pe acest unghi undeva la 9o de slice-uri per tomosinteza”
Catalin Enache – inginer service companie tehnica medicala
„Mai nou ecografele premium au foarte muta inteligenta artificiala ceea ce ajuta medicii in doua ipostaze: unu la mana – au automatizari ceea ce-nseamna ca diminueaza timpul de efectuare a unei analize si doi la mana – ii ajuta foarte mult sa aiba tot timpul rezultate constante”
Claudiu Craciun – manager reprezentanta companie de tehnica medicala
Congresului Național de Radiologie din Romania se desfasoara intre 26 si 29 septembrie la Eforie Nord si intruneste un numar record de participanti.