Mihai lupu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a întâlnit, la București, cu consilierul pe probleme de securitate al fostului președinte american Barack Obama, generalul James L. Jones Jr, care este și președintele executiv al Atlantic Council.

Cei doi au discutat despre Planul de Reziliență al județului Constanța, consolidarea relațiilor bilaterale româno – americane și oportunitatea derulării unor investiții durabile în județul Constanța. Președintele CJ Constanța a postat pe pagina oficială de socializare câteva fotografii din timpul întâlnirii, dar și un mesaj despre discuțiile care au avut loc astăzi.


„Importanța geostrategică a județului Constanța impune ca planul nostru de reziliență să fie dezvoltat împreună cu partenerii strategici. Am avut onoarea de a discuta un parcurs clar cu unul dintre liderii lumii libere, generalul american James L. Jones, care a deținut roluri cheie în securitatea mondială: National Security Adviser al Președintelui Obama, Comandatul suprem al forțelor aliate în Europa.
Am agreat ca premisă a planului comun poziționarea importantă a județului nostru atât pentru investitorii strategici americani cât și pentru dezvoltarea și implementarea de noi tehnologii de reziliență. Pe tot parcursul acestui an urmează să se desfășurăm atât la Constanța, cât și la Washington un set de acțiuni concrete menite să întărească poziția geostrategică a județului și să conducă la o dezvoltare economică fără precedent. Așa cum am afirmat de la început dezvoltarea județului nostru este prioritatea mandatului meu”.

Întâlnire la nivel înalt. Consilierul de securitate al președintelui Barack Obama, întrevedere cu președintele CJ Constanța, Mihai Lupu


Mihai Lupu a subliniat că pe parcursul acestui an vor urma o serie de întrevederi oficiale între reprezentanții județului Constanța și cei ai Atlantic Council, atât la Constanța, cât și la Washington. Prin documentele pe care le publică, ideile pe care le generează, viitorii lideri pe care îi ghidează și comunitățile pe care le construiește, Atlantic Council dezvoltă politici și strategii esențiale pentru o lume mai liberă, mai sigură și mai prosperă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

M. Dragnea și A. Șenol, noi subprefecți ai Constanței

Marilena Dragnea și Ali Șenol au fost învestiți în funcția de subrefecți ai Constanței. Am…