Se ridică vehiculele abandonate

Poliţiştii locali au finalizat o nouă acţiune de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al oraşului.

24 de autovehicule (16 vehicule abandonate şi 8 fără stăpân) care ocupau domeniul public şi pentru care a fost emisă o dispoziţie în acest sens au fost ridicate şi transportate în spaţiul special amenajat de către municipalitate în acest sens. Amintim că primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a emis dispoziţii de ridicare pentru 36 de auto abandonate sau fără stăpân, ceea ce înseamnă că 12 persoane au răspuns apelului municipalităţii de a elibera domeniul public de aceste rable care nu fac cinste oraşului nostru.

Acţiunea de eliberare a domeniului public de vehicule abandonate care afectează imaginea oraşului începe cu apelul constănţenilor care anunţă existenţa unor astfel de autoturisme în diferite zone ale oraşului. Colegii noştri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele, în caz contrar se dispune ridicarea acestora de către administraţia locală.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere desfăşoară zilnic activităţi de identificare şi somare a deţinătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public şi afectează imaginea oraşului, astfel de la începutul anului şi pănă în prezent au fost transmise un număr de 130 somaţii.

Menţionăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, astfel: să stea cel puţin 6 luni nemişcate pe domeniul public şi să există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Conform legislaţiei în vigoare orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.

Totodată, este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat ori este anulată.

Constănţenii care au cunoştinţă despre existenţa unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public pot să sesizeze Direcţia Generală Poliţia Locală la numărul de telefon 0241.484205.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Curat murdar în Parcul Tăbăcăriei

Imagini greu de privit și un miros insuportabil în Parcul Tăbăcăriei. În tunelul prin care…