sâmbătă, 25 mai, 2024
Home DOTTO News Constanța are nevoie de secție specială pentru arși

Constanța are nevoie de secție specială pentru arși

de Redacția Dotto

Constanța are nevoie de o secție specială pentru marii arși. Este strigătul de ajutor al medicilor din orașul de la malul mării, care spun că în cadrul Spitalului Județean Constanța nu există un loc unde să fie tratați pacienții cu arsuri. Cazurile grave sunt trimise la alte spitale din țară sau din Capitală. Trei astfel de centre există la nivel național cu cel mult de 30 paturi.

În urmă cu o lună, un bărbat de 52 de ani din Constanța s-a electrocutat la locul de muncă. Ulterior, a fost dus cu un elicopter SMURD la Iaşi și internat la terapie intensivă în clinica de arşi a Spitalului „Sfântul Spiridon” și asta pentru că la Spitalul Județean din Constanța, bărbatul nu putea fi tratat. Soția acestuia a cerut de nenumărate ori transferul bărbatului la o clinică din străinătate. După o săptămână de așteptare, constănțeanul a fost transportat cu o aeronavă militară în Belgia, după ce a trecut prin trei spitale din România.

Conform unei hotărâri, toți pacienții cu arsuri grave, ce depășesc 20%-30% din suprafața corpului sunt trimiși la centrele de arși din țară.

Pacienții cu arsuri minore, pe mai puțin de 20% din corp, sunt tratați în cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța. Chiar și așa, directorul spitalului spune că orașul ar trebui să aibă o secție specială sau un compartiment dedicat celor cu arsuri grave.

În urmă cu cinci ani se înregistra cel mai grav accident pe care l-a cunoscut România în ultimele decenii. Incendiul din Colectiv, cu cele peste două sute de victime – morți și răniți, a zguduit întreaga țară. Așadar, construirea unor secții și spitale pentru marii arși este vitală, pentru ca pacienții să nu mai fie plimbaţi dintr-un oraş în altul şi să poată fi trataţi rapid în oraşele în care locuiesc.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult