Home Actualitate Constanța: Avertizare COD PORTOCALIU de ploi!
Actualitate - Interne - News - 2 săptămâni în urmă

Constanța: Avertizare COD PORTOCALIU de ploi!

Constanța cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de tip cod portocaliu în zona costieră a județului Constanța, și cod galben pentru restul Dobrogei, cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Începând de luni, de la ora 15:00, până marți, la ora 21:00, în zona costieră a județului  Constanța va ploua abundent și se pot înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp. De asemenea, din aceasta seară, de la ora 21:00 și până pe 3 iunie, ora 21:00, vântul va sufla predominant din N și NV, cu viteze de 12 – 17 m/s , trecător 18 – 20 m/s  în special în larg.

Gradul de agitație al mării: 3 – 4 la coastă și 5 – 6 în larg.

Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor. Echipele Primăriei Constanța vor monitoriza atent zonele cu risc de inundații din oraș și vor fi pregătite să intervină. De asemenea, dacă situația o va impune echipe de țapinari vor interveni eliberarea căilor de acces blocate de copaci sau crengi rupte.” , au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Constanța: Avertizare COD PORTOCALIU de ploi!
Constanta – avertizare cod portocaliu de ploaie

Măsuri de prevenire au fost anunțate și de către RAJA:

RAJA SA a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 31 mai 2021, ora 10.00 – 02 iunie 2021, ora 08.00. Consumatorii care înregistrează deficiențe la nivelul sistemului de distribuție apă potabilă sau de canalizare, pot sesiza avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924, pentru remedierea acestora într-un timp cât mai scurt.” , au transmis reprezentanții RAJA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

476 de autospeciale în dotarea ISU

Ministerul Afacerilor Interne vrea să cumpere 476 de autospeciale de stingere a incendiilo…