duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Constanța celebrează Regalitatea

Constanța celebrează Regalitatea

de Redacția Dotto

Centrul „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la un eveniment cultural-educativ de excepție. Este vorba despre Turul Cultural „Regii României”, organizat în colaborare cu profesorul doctor Răzvan Raul Ivan, ghid în turism. Evenimentul va avea loc miercuri, 10 iulie, de la ora 18:00.

Participarea este gratuită, iar traseul include mai multe obiective, printre care: Biserica Greacă, Palatul Regal, Casa Grigorescu, Templul Așkenaze și Moscheea Regală Carol I. Turul cultural „Regii României” marchează 158 de ani de la momentul istoric în care Carol I, primul rege al României, pășea pe pământ românesc. După Războiul de Independență și unirea Dobrogei cu patria-mamă în 1878, Constanța devine un punct de referință pentru Familia Regală. Conexiunile Familiei Regale cu orașul de la malul mării au continuat și după 10 mai 1881, când România a devenit regat, avându-i ca primii săi monarhi pe Regele Carol I și Regina Elisabeta. Urmașii lor, Regele Ferdinand I și Regina Maria, precum și regele Carol al II-lea și succesorii acestora, au manifestat un interes constant pentru dezvoltarea Constanței.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult