Constanța

Constanța, în topul județelor vizitate de turiști. Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul destinatiilor cu cei mai multi turisti, din România.

Anul trecut, cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, și abia pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul, care până acum era fruntaș datorită infrastructurii hoteliere.

Criza sanitară i-a adus pe mulți români la țărmul Mării Negre în vara trecută. Din totalul de peste 9 milioane de turişti din toată țara, în Constanta s-au cazat peste 1 milion 2 sute de mii. Cifrele au fost într-o creștere semnificativă, așa că orașul de la malul mării a depășit previziunile economice. S-ar fi putut și mai bine? Cel mai probabil, spun investitorii in turism.

Nu doar Constanta a avut cresteri anul trecut. Nici Brasovul, Bihorul sau Sibiul nu s-au lăsat mai prejos. Această creştere a fost stimulată şi de opţiunea plăţii cu tichete de vacanţă. Milioane de angajaţi au beneficiat de acest stimulent financiar, care le-a dat ocazia să rezerve unităţi de cazare premium. Care este secretul Litoralului in cresterea numarului de turisti?

Incertitudinea călătoriilor internaţionale a făcut ca turismul autuhton să crească neaștepta de mult. Estimarile arată că pandemia a adus cu 20% mai mulţi romani in destinaţiile interne anul trecut, comparativ cu alţi ani.

Anul trecut, multe hoteluri si restaurante si-au transformat politica pentru turisti. Restaurantele și-au actualizat website-urile, iar unii bucătari au transformat gătitul în show online și lecții de gătit. În unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care sub 10% au fost străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…