Constanța

Constanța, în topul județelor vizitate de turiști. Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul destinatiilor cu cei mai multi turisti, din România.

Anul trecut, cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, și abia pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul, care până acum era fruntaș datorită infrastructurii hoteliere.

Criza sanitară i-a adus pe mulți români la țărmul Mării Negre în vara trecută. Din totalul de peste 9 milioane de turişti din toată țara, în Constanta s-au cazat peste 1 milion 2 sute de mii. Cifrele au fost într-o creștere semnificativă, așa că orașul de la malul mării a depășit previziunile economice. S-ar fi putut și mai bine? Cel mai probabil, spun investitorii in turism.

Nu doar Constanta a avut cresteri anul trecut. Nici Brasovul, Bihorul sau Sibiul nu s-au lăsat mai prejos. Această creştere a fost stimulată şi de opţiunea plăţii cu tichete de vacanţă. Milioane de angajaţi au beneficiat de acest stimulent financiar, care le-a dat ocazia să rezerve unităţi de cazare premium. Care este secretul Litoralului in cresterea numarului de turisti?

Incertitudinea călătoriilor internaţionale a făcut ca turismul autuhton să crească neaștepta de mult. Estimarile arată că pandemia a adus cu 20% mai mulţi romani in destinaţiile interne anul trecut, comparativ cu alţi ani.

Anul trecut, multe hoteluri si restaurante si-au transformat politica pentru turisti. Restaurantele și-au actualizat website-urile, iar unii bucătari au transformat gătitul în show online și lecții de gătit. În unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care sub 10% au fost străini.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…