miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate Constanța: Încă un pas pentru construirea noului acvariu

Constanța: Încă un pas pentru construirea noului acvariu

de Redacția Dotto

Un acvariu unic în Europa urmează să fie construit în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Inițiativa aparține Consiliului Județean Constanța. Direcția Generală de Proiecte a înaintat deja către instituția abilitată de mediu memoriul de prezentare a proiectului de construire a noii secții. Potrivit proiectului, acvariul va funcționa într-o clădire cu două etaje, ce va avea o suprafață construită de aproximativ de 2.830 de mp. Potrivit proiectului, acvariul va avea un spațiu de vizitare de tip tunel cu sturioni și alte specii de talie mare din Marea Neagră și un alt tunel cu rechini și alte specii din Oceanul Planetar. Tot aici, vizitatorii vor putea admira pești din ecosistemul tropical din Amazon, dar și țestoase, crabi potcoavă și pisici de apă dulce. Autoritățile locale promit să aducă la noul acvariu și pinguini și să organizeze mai multe zone de divertisment. Lucrările la noul acvariu ar trebui să fie finalizate în maximum trei ani de la data emiterii autorizației de construire. Valoarea investiției este de aproximativ 15 milioane de euro. Actualul acvariu din Constanța funcționează din anul 1958. Aici a fost dresat și primul delfin care a susținut spectacole la Delfinariu, înainte de a fi gata bazinul din actuala locație.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult