vineri, 14 iunie, 2024
Home Actualitate Constanța, într-un singur sens

Constanța, într-un singur sens

de Ileana Gheorghiu
Constanța, într-un singur sens
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Constanța se transformă în orașul sensurilor unice. Numai în ultima lună administrația locală a decis ca pe 50 de străzi să se circule pe un singur sens și anunță că nu se va opri aici cu această decizie.

Reprezentanții Primăriei susțin că măsura este necesară pentru decongestionarea traficului rutier și pentru eliberarea trotuarelor de mașinile parcate neregulamentar. De cealaltă parte, șoferii sunt de cu totul altă părere și susțin că sensurile creează doar haos.

16 străzi din Constanța au fost transformate, dintr-un foc, în artere cu sens unic doar astăzi, în perimetrul delimitat de străzile Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia.

Cele 16 străzi se adaugă celor 28 pe care Primăria le-a transformat în data de 5 mai, în perimetrul bulevardul Mamaia – strada Ion Rațiu – bulevardul Tomis – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – strada Soveja și altor 6, transformate în luna aprilie în perimetrul Nicolae Iorga – bd. Mamaia, Ion Rațiu – bd. Tomis și strada Poporului dinspre bd. Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Reprezentanții Primăriei Constanța recunosc că sensurile unice prelungesc timpul pe care șoferii îl petrec în trafic, însă susțin că nu au avut încotro, ba mai mult le-au făcut șoferilor chiar un serviciu.

Tot sensurile unice ar contribui, în opinia reprezentanților administrației locale, și la eliberarea trotuarelor de mașinile parcate haotic, care îi forțau pe pietoni să circule pe carosabil.

Numai în ultima lună, administrația locală a transformat 50 de străzi, majoritatea adiacente marilor bulevarde, în artere cu sens unic. Până acum Primăria Constanța nu a prezentat însă niciun studiu de trafic pentru resistematizarea circulației și nici vreun studiu de impact.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult