vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Constanța: Mii de pacienți cu cancer, tratați gratuit

Constanța: Mii de pacienți cu cancer, tratați gratuit

de Redacția Dotto

Peste patru mii de pacienți cu cancer au fost tratați gratuit, în ultimii cinci ani, la un spital privat de radioterapie din Constanța. O lungă perioadă de timp clinica a fost singura din județ care oferea acest timp de tratament. În 40% din cazuri a fost vorba de cancer la sân și de col uterin.

Printre pacienții care s-au tratat la clinica din Constanța se numără și Lăcrămioara, care a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în urmă cu cinci ani.

În fiecare zi, pentru două familii din Constanța, viața se schimbă. Zilnic, doi constănțeni află că au cancer, spun medicii.

Cu un număr al cazurilor în creștere la nivel național și mondial, estimările pentru România indică în jur de 100.000 de noi cazuri de cancer anual. Aproape 1% dintre cazurile noi din 2021 au fost înregistrate în județul Constanța. Cele mai frecvente localizări sunt raportate a fi la nivelul colului uterin, prostată și sân.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult