Constanța nu e pe lista orașelor unde se vor construi spitale

Constanţa nu este pe lista oraşelor unde se vor construi spitale! Este mesajul pe care l-a transmis senatorul Septimiu Bourceanu ministrului sănătății săptămâna trecută, în urma incendiului de la spitalul Matei Balș din Capitală.

Prezent în Mamaia la o întâlnire cu consilierii locali și județeni din Năvodari și Constanța, senatorul Remus Negoi a declarat că situația spitalelor din Constanța se va rezolva în timp și că nu se pot face promisiuni, până când nu se discută pe cifre concrete.

La câteva ore de la incendiul produs în Pavilionul V al institutului „Matei Balș”, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a ieșit public şi a promis construirea de spitale:

Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi. Țara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”,

a spus Vlad Voiculescu

Într-o postare pe Facebook, senatorul Septimiu Borceanu i-a atras atenția ministrului sănătăţii, Vlad Voiculescu, asupra situaţiei dificile în care se află sistemul de sănătate constănţean.

„Ați uitat de Constanța atunci când ați enumerat orașele în care spuneți că se vor construi spitale noi, domnule ministru! Sau poate nu știți că județul Constanța are un spital județean construit acum aproximativ jumătate de secol, o unitate sanitară subdimensionată față de necesitățile reale ale acestui județ. ” este o parte din mesajul transmis de Septimiu Bourceanu

Prezent în Mamaia la o întâlnire cu consilierii locali și județeni din Năvodari și Constanța, senatorul Remus Negoi a ținut să facă precizări cu privire la situația spitalelor din Constanța.

Remus Negoi a mai spus că situația spitalelor din Constanța se va rezolva în timp și că nu se pot face promisiuni, până când nu vor exista cifre concrete.

Vă reamintim că în județul Constanța nu există, de exemplu, o maternitate de stat, nu există un spital de pediatrie, un spital oncologic. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa, cea mai mare unitate medicală din regiunea de sud est a României, a fost inaugurat în 1969. Asigură servicii medicale curative permanente pentru o populaţie de peste 760.000 locuitori ai judeţului Constanţa şi preia majoritatea cazurilor care depăşesc competenţa spitalelor teritoriale din judeţ. SCJU Constanța deservește în mod direct Constanța și Tulcea (cu o populație de peste 245.000 de locuitori) de unde rezultă un grad de adresabilitate de aproape un milion de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…