Ziua Națională a României va fi marcată la Constanța printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și civil.

Pentru siguranța participanților la acest eveniment, se vor institui mai multe restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică:

În data de 30.11.2023, începând cu ora 18:00, până în data de 01.12.2023, ora 13:00, se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe b-dul. Tomis, tronsonul cuprins între b-dul. Mamaia și str. Traian, în parcările aflate pe ambele părți ale str. Traian, tronsonul cuprins între b-dul. Tomis și str. Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe str. Termele Romane (tronsonul cuprins între str. Traian și str. Valea Portului).

Aprovizionarea agenților economici nu va fi permisă în data de 01.12.2023, în intervalul orar 08:00 – 13:00.

În data de 01.12.2023, în intervalul orar 08:00 – 13:00, se restricționează circulația autovehiculelor pe b-dul. Tomis, sectorul cuprins între b-dul. Mamaia și str. Traian, pe str. Traian (sector cuprins între b-dul. Tomis și str. Mihai Viteazu) și pe str. Termele Romane (sector cuprins între str. Traian și str. Valea Portului). Devierea traficului rutier se va realiza prin intermediul polițiștilor rutieri astfel:

Pentru autovehiculele care circulă pe str. Termele Romane, acestea vor fi direcționate pe str. Valea Portului către str. Prelungirea Traian;

Pentru autovehiculele care circulă pe str. Traian, acestea vor fi direcționate către str. Mihai Viteazu;

Pentru autovehiculele care circulă pe b-dul. Ferdinand, acestea vor fi direcționate pe str. I.G. Duca, respectiv pe str. Mihai Viteazu;

Pentru autovehiculele care circulă pe str. Mircea cel Bătrân, dinspre Zona Peninsulară, se va restricționa virajul „la stânga” pe b-dul. Ferdinand, fiind dirijate pe direcția „înainte”;

Pentru autovehiculele care circulă pe str. Mihai Viteazu dinspre „magazinul Tomis”, acestea vor fi direcționate pe relația dreapta spre „Gara Constanța”.

Restricțiile nu vizează circulația mijloacelor de transport în comun. Acestea vor staționa cel mult 15 minute pe str. Termele Romane, str. Mihai Viteazu și b-dul. Ferdinand, în stațiile special amenajate, pe perioada defilării plutoanelor.

Străzile care se intersectează cu b-dul Tomis, respectiv: Str. Tudor Vladimirescu, Str. Decebal, Str. Dacia, Str. Sarmisegetuza, Str. Constantin Brătescu, Str. Cuza Vodă, Str. Dragoș Vodă vor fi închise circulației fie prin amplasarea de elemente de atenționare (conuri reflectorizante, benzi delimitatoare, s.a.m.d.), fie prin respectarea semnelor, semnalelor, indicațiilor polițiștilor implicați în misiune.

În data de 30 noiembrie 2023, în intervalul orar 06:00 – 18:00, se va restricționa un număr de 4 locuri de parcare pe Bd Tomis (în fața Instituției Prefectului) pentru montarea scenei.

În perioada 30 noiembrie 2023 (ora 18:00), respectiv 01 decembrie 2023 (ora 13:00), vor fi restricționate și parcările Primăriei Municipiului Constanța, Prefecturii Județului Constanța și Consiliului Județean Constanța.

Pe 1 Decembrie, în intervalul orar 16:00-18:00, va avea loc retragerea cu torțe pe următorul traseu: Sala Sporturilor – Bulevardul Tomis – Strada Traian – Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic. Retragerea cu torțe se va desfășura pe carosabil, cu asigurarea măsurilor de restricționare a circulației rutiere în dinamică pe tot parcursul desfășurării acesteia.  

Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului și Comandamentul Flotei.  

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…