Constanța: Se licitează prețul fructelor din piețe

Prețul fructelor și legumele din piață se negociază pe loc, în piețele din Constanța. O demonstrează un material filmat cu camera ascunsă.

Printre produsele fără preț afișat se numără, pepenii, dovleceii, spanacul, rodiile și ananasul, toate aduse din import. Vânzătorii spun că pepenii au fost aduși tocmai din Costa Rica, ceea ce justifică și prețul ridicat. 150 de lei vor plăti cei care doresc să cumpere jumătate de pepene și până la 50 de lei, cei care se mulțumesc doar cu o felie.

Prețul fructului îl veți afla doar dacă întrebați vânzătorul, acesta nefiind afișat la tarabă. Nici căpșunele nu au prețul afișat, nici afinele și nici fructele exotice. Pentru toate acestea, vânzătorii stabilesc prețul pe loc.

Inspectorii OPC spun că practica vânzătorilor din piață este complet ilegală, iar cei care nu afișează prețurile riscă amenzi de până la 10 mii de lei. Ultimul control al OPC a fost făcut la finalul lunii februarie și s-a lăsat cu mai multe avertismente și amenzi.

Supărați sunt și constănțenii care ajung să se târguiască și să întrebe vânzătorul despre fiecare produs în parte.

În ciuda prețurilor și a nemulțumirii unora, vânzătorii nu rămân cu marfa pe tabară. Se tocmesc până când reușesc să își vândă toate produsele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…