vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Constanța: Se licitează prețul fructelor din piețe

Constanța: Se licitează prețul fructelor din piețe

de Redacția Dotto

Prețul fructelor și legumele din piață se negociază pe loc, în piețele din Constanța. O demonstrează un material filmat cu camera ascunsă.

Printre produsele fără preț afișat se numără, pepenii, dovleceii, spanacul, rodiile și ananasul, toate aduse din import. Vânzătorii spun că pepenii au fost aduși tocmai din Costa Rica, ceea ce justifică și prețul ridicat. 150 de lei vor plăti cei care doresc să cumpere jumătate de pepene și până la 50 de lei, cei care se mulțumesc doar cu o felie.

Prețul fructului îl veți afla doar dacă întrebați vânzătorul, acesta nefiind afișat la tarabă. Nici căpșunele nu au prețul afișat, nici afinele și nici fructele exotice. Pentru toate acestea, vânzătorii stabilesc prețul pe loc.

Inspectorii OPC spun că practica vânzătorilor din piață este complet ilegală, iar cei care nu afișează prețurile riscă amenzi de până la 10 mii de lei. Ultimul control al OPC a fost făcut la finalul lunii februarie și s-a lăsat cu mai multe avertismente și amenzi.

Supărați sunt și constănțenii care ajung să se târguiască și să întrebe vânzătorul despre fiecare produs în parte.

În ciuda prețurilor și a nemulțumirii unora, vânzătorii nu rămân cu marfa pe tabară. Se tocmesc până când reușesc să își vândă toate produsele.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult