Constanța va avea doze de vaccin împotriva variolei maimuței

Doze de vaccin împotriva variolei maimuței, la Constanța. Serul se administrează contacţilor direcţi ai persoanelor confirmate cu această boală.

Săptămâna viitoare vor ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cele 100 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, anunță Șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor.

„România a primit pe data de15 septembrie 2022, un număr de 5.060 doze de vaccin împotriva variolei maimuţei, în baza unui contract de donaţie încheiat între Ministerul Sănătăţii şi Comisia Europeană. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către spitalele de boli infecţioase din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa pentru realizarea imunizării la persoanele eligibile”, a transmis, Ministerul Sănătăţii.  

Variola maimuței este o infecție virală rară, provocată de un virus care aparține familiei poxvirusurilor. Acestea se transmit direct sau indirect de la animale la om, având un grad crescut de rezistență în mediul uscat sau la temperaturi ridicate, fiind astfel persistente pentru o perioadă mai lungă de timp pe suprafețele infectate. În ciuda rezistenței virusului, variola maimuței nu este o boală foarte contagioasă, pentru că răspândirea virusului de la om la om necesită un contact direct prelungit.

Persoanele care prezintă simptome și sunt suspecte de infecție cu variola maimuței ar trebui să se adreseze medicului. De asemenea, este importantă identificarea persoanelor care au intrat în contact cu pacientul infectat, pentru a preveni astfel răspândirea virusului și gestionarea eficientă a cazurilor diagnosticate.

Până în prezent, în România au fost diagnosticate cu variola maimuței 40 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…