Constanța zguduită de două explozii

Constanța a fost zguduită noaptea trecută de două explozii puternice, urmate și de un incendiu. Una dintre deflagrații a distrus complet 15 garsoniere dintr-un bloc și a dus la evacuarea a 90 de persoane.

Câteva ore mai târziu, o altă explozie i-a mobilizat pe pompieri la doar câteva blocuri distanță. În urma celor două explozii, mai multe persoane au ajuns la spital cu arsuri.

Explozia a avut loc la ora trei și jumătate dimineața. Suflul acesteia a fost atât de puternic, încât a desprins bucăți din clădire, care au căzut pe mașinile din apropiere. 71 de persoane au fugit singure din calea pericolului, iar alte 20 au fost evacuate de echipajele de salvatori, care s-au mobilizat de urgență.

Explozia a fost urmată și de un incendiu. Pentru stingerea acestuia și salvarea locatarilor au fost trimise 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 4 ambulanțe SMURD, 2 salvări, dar și autospeciala pentru victime multiple.

Pompierii spun că explozia și incendiul s-au produs într-o garsonieră de la etajul doi, care a fost distrusă. La fel și alte 25 de apartamente din jur. 15 dintre ele fiind afectate în proporție de 100 la sută. Proprietarul locuinței și soția au suferit mai multe răni și au fost transportați la spital. La locul deflagrației a fost trimis și un reprezentant al Primăriei Constanţa, care să se verifice dacă sunt locatari care ar avea nevoie de relocare. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră. Astăzi polițiștii și inspectorii în construcții vor merge la blocul afectat pentru a vedea dacă structura de rezistenta a clădirii a fost sau nu afectată. 

La ora 7 dimineața un alt apel disperat i-a trimis pe pompier într-un cartier vecin. O altă butelie explodase și două femei din apartament trebuiau salvate. Toți locatarii au fost evacuați, iar din apartamentul unde a fost deflagrația, o bătrână a fost scoasa pe brațe de către pompieri. Cealaltă femeie din casă a a refuzat transportul la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…