vineri, 21 iunie, 2024
Home DOTTO News Constănțeni celebri peste hotare

Constănțeni celebri peste hotare

de Andrei Cernat

Constanța a oferit lumii artiști de valoare, în multe domenii. De la actori și cântăreți, până la producători și sportivi, constănțenii au dat lovitura peste hotare și au făcut cunoscut numele României dincolo de granițe.

Simona Halep a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, de două ori.  De-a lungul carierei a câștigat 23 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale. Este cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României. Supranumit ,,Maradona Carpaților” sau regele, Gheorghe Hagi a fost declarat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Printre cele mai populare cântărețe de la malul mării, o amintim pe Inna, care în 2008 și-a lansat primul single “Hot”, apoi colaborările cu artiști celebri precum J Balvin, Pitbull sau Sean Paul au propulsat-o pe cele mai mari scene ale lumii. Alexandra Stan a devenit cunoscută în 2009, odată cu single-ul “Lollipop”. Andreea Bănică este o altă constănțeancă renumită peste hotare. Costi Ioniță este și el un nume sonor. Fost component al trupei Valahia, Costi este în prezent și compozitor, și producător muzical după ce a colaborat cu nume grele ale industriei din SUA. Sebastian Stan este actorul constănțean care a ajuns vedetă la Hollywood. S-a mutat în New York când avea 12 ani și joacă în unele dintre cele mai cunoscute filme cu supereroi din Universul Marvel.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult