Constănțenii cer modernizarea Pieței de la Groapă

Îngrijorați de faptul că vor rămâne fără o piață în cartier, mai mulți constănțeni cer autorităților locale să modernizeze piața I.L Caragiale, singura din zona Inel 2. Piața din care își cumpără legume și fructe proaspete oamenii, este acum pustie.

Sunt doar 3 comercianți care nu se despart de acest loc în speranța că se vor crea condiții prielnice și pentru ei. Până atunci însă, marfa este expusă pe tarabe crăpate, de piatră, iar comercianții stau cu orele în piață fără acoperiș deasupra capului și fără nicio sursă de căldură.

Mizerie, tarabe vechi, crăpate nicio sursă de căldură și doar doi – trei comercianți. Așa arată acum piața de la Groapă, cum este cunoscută de oamenii din cartierul Inel II, unde oamenii spun că veneau cu plăcere pentru a se aproviziona cu produse proaspete de la producătorii locali.

Oamenii se tem că vor rămâne fără o piață în apropierea casei de unde să cumpere cele necesare, mai ales după anunțul că Piața Brick, singura în care mai vin producătorii locali, va fi demolată și transformată în supermarket. Aceștia doresc modernizarea Pieței IL Caragiale, salvarea pieței autohtone de produse și protejarea micilor comercianți.

Reprezentanții RAEDPP promit că tarabele reci din beton care sunt acum în piață vor fi schimbate cu unele moderne și că vânzătorii vor avea toate condițiile să își expună și să își vândă marfa în cele mai bune condiții.

Directorul RAEDPP mai spune că în proces de modernizare vor intra și piețele Brotăcei și Griviței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…