duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Constelațiile, tehnică inovatoare în lupta cu autismul

Constelațiile, tehnică inovatoare în lupta cu autismul

de Redacția Dotto

Cel puțin 40 de mii de copii trăiesc cu autism în România, potrivit celor mai recente statistici în domeniu. În 2022 au fost diagnosticați aproximativ 2.000 de copii, ceea ce înseamnă că numărul total al copiilor cu TSA este în continuă creștere.

Aceleași date arată că 25% dintre copiii cu vârstă școlară nu frecventează nicio formă de învățământ, iar 3 din 10 tineri cu autism au încercat să se sinucidă. O problemă sensibilă și importantă care afectează sute de familii și din Constanța. Provocările în lupta cu autismul sunt amplificate de lipsa specialiștilor, a spațiilor și a resurselor adecvate pentru a le oferi sprijinul necesar copiilor și părinților lor. În fața acestor dificultăți, o metodă inovativă numită „constelațiile familiale” începe să câștige teren. Această tehnică promite să ofere un nou mod de a înțelege și de a aborda autismul, ajutând familiile să găsească armonie și sprijin. Toate explicațiile despre această metodă le-am primit de la psihologul Rodica Radu, specialist în constelații familiale.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult