Construcţiile de pe plajă, îngropate în nisip
HomeNewsConstrucţiile de pe plajă, îngropate în nisip
News - miercuri 16 decembrie 2020

Construcţiile de pe plajă, îngropate în nisip

Procesul de lărgire a plajelor este afectat de construcțiile aflate pe plajă! Lucrările de înnisipare a plajelor derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral continuă. Deși conducerea ABADL i-a avertizat pe operatori din timp, mulți dintre ei nu și-au îndepărtat construcțiile de pe plajă, iar acum acestea au ajuns să fie îngropate în nisip.

Lucrările de înnisipare a plajelor derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral continuă. Până în acest moment, pe o distanță de aproape 1.000 de metri, plajele au început deja să devină mai impunătoare. Ceea ce împiedică buna desfășurare a lucrărilor este problema construcțiilor abandonate de pe plajă.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a precizat că până în prezent nu au existat probleme majore. “Din păcate există operatori care nu ne-au crezut când le-am spus că vor avea construcțiile îngropate în nisip, dacă nu și le îndepărtează. Acum, sunt aproape invizibile și pline de nisip și apă, având în vedere că profilul plajei s-a înălțat cu peste 2-3 metri”, a mai explicat Bogdan Bola.

La ora actuală, autoritățile locale, împreună cu ABADL, caută soluții pentru rezolvarea problemei construcțiilor de pe plajă.

În urma lucrărilor de înnisipare din zona Mamaia – Năvodari, plajele s-au lățit cu peste 50 de metri pe o lungime de aproape un kilometru. La finalul proiectului, România va câștiga peste 230 de hectare noi de teritoriu, potrivit reprezentanţilor ABADL. Pe 17 decembrie, operatorii care au construcții pe plajă sunt invitați de ABADL la o întâlnire pentru a li se prezenta proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Casa Embiricos, pe punctul de a se prăbuși

Casa Embiricos din Constanța se degradează pe zi ce trece! Clădirea e ca o bombă cu ceas p…