vineri, 14 iunie, 2024
Home Actualitate Continuă lucrările de reabilitare a tramei stradale în cartierele orașului 

Continuă lucrările de reabilitare a tramei stradale în cartierele orașului 

de Redacția Dotto

Programul de modernizare a infrastructurii pietonale și rutiere acoperă tot mai multe străzi din Constanța.

Pe bulevardul Mamaia, tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie, se lucrează la amenajarea suprafețelor pietonale. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea trotuarelor, înlocuirea bordurilor, montarea de pavele noi și amenajarea casetelor pentru spații verzi. 

În cartierul Anadalchioi, se montează pavele moderne și se construiesc casete pentru spatii verzi pe străzile Dimitrie Anghel și Ștefan Octavian Iosif. Pe strada Duiliu Zamfirescu, tronsonul cuprins între strada Semănătorului și strada strada Bogdan Petriceicu Hașdeu se refac în totalitate trotuarele. Se înlocuiesc bordurile se stabilizează terenul prin asternere de piatră compactată și se montează pavele moderne. După finalizarea etapei de reamenajare a suprafeței pietonale, se vor executa lucrări de asfaltare a carosabilului. 

Se intervine asupra zonei pietonale și în cartierul Km 4-5. Pe strada Progresului  și pe strada Sergent Nicolae Grindeanu se reabilitează trotuarele și aleile de acces în scările de bloc. Se înlocuiesc bordurile deteriorate iar suprafețele pietonale sunt consolidate pentru a fi reamenajate cu dale moderne. Și pe strada Lanului au loc lucrări de refacere a trotuarelor și a carosabilului. Zonele pietonale sunt reabilitate cu pavele și se construiesc casete pentru spații verzi.  

Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se efectuează lucrări. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult