dotto tv
Home News Continuă procesul de lărgire a plajelor. Proiectul se va finaliza în primăvara anului 2021
News - joi 12 noiembrie 2020

Continuă procesul de lărgire a plajelor. Proiectul se va finaliza în primăvara anului 2021

Faza a doua a unuia dintre cele mai mari proiecte cu finanţare europeană derulat la această oră în România, privind reducerea eroziunii costiere, a început din luna octombrie, fiind realizat de Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Plajele de pe litoralul românesc au început să fie consolidate şi extinse. Constanța, Mamaia şi Eforie Nord au fost primele zone în care au început lucrările. Pentru că eroziunea costieră făcea ravagii, proiectul a fost extins şi în zona centrală şi de sud.

Stațiunea Mamaia va avea până în vara viitoare o extensie de 6.950 m liniari. Acest lucru va putea aduce doar efecte pozitive majore în domeniul socio-economic, iar operatorii din zona litorală vor putea să îşi dezvolte activitatea în cele mai bune condiţii. În cadrul acestui proiect, este necesar un echipament adițional pentru efectuarea lucrărilor de înnsipare.

Lucrările de finalizare a proiectului de înnsipare, sunt programate în primăvara anului viitor. După finalizarea proiectului, locuitorii din zona litoralului românesc vor fi mai protejaţi, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Braconaj piscicol

Braconaj piscicol. Peste 600 de metri de plasă și 60 de kilograme de pește. Este captura p…