Vergil Chițac PNL

La Constanța, divergențele dintre USR-Plus și PNL sunt departe de a fi tranșate. Consilierii locali constănțeni au fost convocați, joi, într-o ședință ordinară, pe ordinea de zi subiectul fierbinte fiind proiectul propus de către PNL: ”Adoptă un spațiu verde”.

Din cauza acestui proiect, s-au iscat mai multe controverse între consilierii locali USR, PNL și PSD. Cu 10 voturi pentru, 7 împotrivă și 9 abțineri, proiectul nu a fost adoptat.

Printr-o postare pe Facebook, Primarul Vergil Chițac promite că va tranșa situația afirmând că „voi uza de pârghiile legale pentru ca lucrurile să nu rămână așa„.

Dragi constănțeni,

Proiectul „Adoptă un spațiu verde” NU a fost aprobat de consilierii locali, dar voi uza de pârghiile legale pentru ca lucrurile să nu rămână așa.

Aleșii locali PSD și USR nu au considerat oportună adoptarea acestui proiect. Nu au contat numeroasele beneficii care ar fi fost obținute în urma punerii în aplicare a acestui proiect de hotărâre, ci doar orgoliile politice. Agenții economici, ONG-urile, chiar și persoanele fizice ar fi avut posibilitatea să adopte un spațiu verde din oraș pe care să îl îngrijească.

În felul acesta s-ar fi implicat în mod direct în viața orașului, și-ar fi pus amprenta asupra aspectului peisagistic al urbei noastre, ar fi simțit că sunt parte integrantă a bătrânului Tomis. Nu era nimic ilegal, Constanța nu ar fi fost singurul oraș în care se punea în practică o inițiativă de acest gen.Așadar voi face ce depinde de mine pentru a schimba această situație.

Respectând prevederile Codului Administrativ, art.291, alin 3, litera c, voi accepta, prin dispoziție de primar, serviciile oferite de orice persoană fizică sau juridică ce dorește să întrețină un spațiu verde. Exact așa procedează și dl. Emil Boc la Cluj.Vom munci împreună pentru a avea un oraș frumos. Vom redeveni o mare și frumoasă familie. Aveți încredere!” a transmis Vergil Chițac.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …