duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Contre dure între Huțucă și Lupu

Contre dure între Huțucă și Lupu

de Redacția Dotto

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a făcut recent precizări legate de dosarul în care a fost acuzat de luare de mită, dosar care a fost clasat. Declarațiile sale au fost urmate de o serie de replici dure între Mihai Lupu și Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Clasarea dosarului DNA a adus în atenția publică relația tensionată dintre Lupu și Huțucă. Cei doi politicieni au fost afiliați aceluiași partid, dar au viziuni diferite asupra modului în care ar trebui condus județul Constanța.

Lupu a susținut că dosarul a fost clasat din lipsă de probe, iar acuzațiile aduse împotriva sa sunt nefondate. El a mai afirmat că va continua să lupte pentru județul Constanța și că nu se va lăsa intimidat de nimeni.

Huțucă, pe de altă parte, a declarat că Lupu a demonstrat că nu este un om de încredere și că nu este potrivit pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța:

De ce nu mai are Mihai Lupu sprijinul nostru? Simplu. Pentru că nu a respectat deciziile partidului și s-a ”vândut” pentru a obține un post de secretar de stat pentru ginerele său. Pentru că i-a tratat pe primarii liberali cu indiferență și indolență. Nu le-a susținut proiectele, nu le-a asigurat finanțare, a încercat să folosească această funcție după bunul plac și servind numai interesele sale. Nu a fost o problemă de obediență, ci una de indiferență și de bun simț. Cel mai important motiv pentru care echipa liberală a ales să nu îl mai susțină pe Mihai Lupu este inabilitatea sa, șocantă, de a derula proiecte în Constanța. A primit constant sprijinul nostru, concretizat inclusiv în finanțări consistente pentru Constanța! În schimb nu a reușit să ofere nici măcar un proiect constănțenilor. Mai mult decât atât, chiar a blocat inițial investiții importante în comunitățile pe care le administrează primarii liberali. Termină anul și cu buget pe excedent. Este cred un argument concludent, care poate explică și mai bine care este motivația din spatele deciziilor echipei noastre politice”, a transmis Bogdan Huțucă.

Răspunzând la declarațiile lui Huțucă, Lupu l-a acuzat pe acesta de lipsa sprijinului organizației județene a PNL:

N-am avut niciun sprijin politic, despre ce sprijin politic vorbim? Bani pentru spitale, nu, bani pentru drumuri, nu. Sunt singurul om din PNL care a reușit să ajute membrii PNL. Primarii vin și se plâng, că au nevoie de fonduri. Nu e normal. Ați văzut pe site-ul PNL Constanța vreo realizare a CJ? Asta-i atitudine? Eu am fost om onest, a fost frână peste tot, am fost o persoană incomodă. N-am venit să-i fiu obedient lui Huțucă, lui Bourceanu. N-are decât să-și mențină poziția, îi urez succes și să culeagă, la anul, ce a semănat. Partidul meu sunt oamenii din județul Constanța”, a  spus Lupu.

Mai mult, Mihai Lupu a transmis că nu renunță și o să candideze pentru un nou mandat, dar nu pe listele PNL. Să fie PSD partidul cu care Mihai Lupu a bătut palma? Oricum ar fi, situația politică la Constanța este una extrem de complicată.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult