Control cu rugăciuni la restaurant cu ștaif din centrul vechi al Constanței. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit aici un adevărat coșmar gastronomic. Produse depozitare în saci de gunoi, urme de excremente în beciul în care erau ținute alimentele, ingrediente congelate fără niciun fel de termen de valabilitate și ustensile care nu ce căuta într-o bucătărie profesională. Restaurantul a fost închis pe loc pe o perioadă nedeterminată.
În beciul groazei alimentele care urmau să fie servite clienților erau depozitate în saci pentru resturi menajere ținuți pe jos, printre excremente de rozătoare și lăzi aruncate la întâmplare. Beciul semăna mai degrabă cu un depozit abandonat, nicidecum cu magazia unui restaurant de top, așa cum pretindea a fi localul verificat de OPC.
La etaj, în camera frig alte surprize neplăcute. În congelatoare erau aruncate la întâmplare produse de tot felul, majoritatea fără etichete, imposibil de identificat. Comisarul șef al OPC Constanța a verificat produsele rând pe rând.
Controlul s-a încheiat cu o decizie fermă. Sigilarea spațiului, distrugerea tuturor alimentelor neconforme și suspendarea activității restaurantului pe termen nedeterminat.
Șeful OPC Constanța a spus că astfel de controale vor continua pe tot litoralul. Luna aceasta începe și Comandamentul Litoral cu peste 350 de comisari ANPC, care vor lua la pas toate stațiunile de la malul mării.