Mihail Kogălniceanu

E un risc real, vedem cum continuă masarea trupelor ruse. Există riscul unui conflict armat în Europa. Nu avem nicio certitudine legată de ceea ce se va întâmpla. De aceea facem apel la Rusia să dezescaladeze. Este răspunsul dat de cei doi lideri prezenți azi la baza de la Mihail Kogălniceanu: președintele României, Klaus Johannis, și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Convoiul cu tehnică militară americană a ajuns în această dimineață la Baza de la Mihail Kogălniceanu. Convoiul a transportat 18 tancuri. Detașamentul Task Force Cougar va acționa pe teritoriul României, sub comanda operațională a Corpului V al SUA și este constituit din militari care vor acționa cu transportoare blindate Stryker. Lor li se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului, cum ar fi artilerie sau structuri de sprijin.

România nu este singură, avioanele de luptă din Germania sunt aici să apere și să protejeze toți aliații și să ajute sa păstreze spațiul aerian in siguranță.Astăzi, avioane de luptă spaniole vor ajunge in Bulgaria, pentru a ajuta forțele NATO deja prezente.În acest moment, vorbim despre o mie de trupe americane care sunt trimise in acest spațiu, ridicând totalul la 3000 de soldați americani. Aceasta este o dovadă puternică de unitate transatlantică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…