marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Convoiul militar american a sosit la Mihail Kogălniceanu

Convoiul militar american a sosit la Mihail Kogălniceanu

de Ileana Gheorghiu
Mihail Kogălniceanu

E un risc real, vedem cum continuă masarea trupelor ruse. Există riscul unui conflict armat în Europa. Nu avem nicio certitudine legată de ceea ce se va întâmpla. De aceea facem apel la Rusia să dezescaladeze. Este răspunsul dat de cei doi lideri prezenți azi la baza de la Mihail Kogălniceanu: președintele României, Klaus Johannis, și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Convoiul cu tehnică militară americană a ajuns în această dimineață la Baza de la Mihail Kogălniceanu. Convoiul a transportat 18 tancuri. Detașamentul Task Force Cougar va acționa pe teritoriul României, sub comanda operațională a Corpului V al SUA și este constituit din militari care vor acționa cu transportoare blindate Stryker. Lor li se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului, cum ar fi artilerie sau structuri de sprijin.

România nu este singură, avioanele de luptă din Germania sunt aici să apere și să protejeze toți aliații și să ajute sa păstreze spațiul aerian in siguranță.Astăzi, avioane de luptă spaniole vor ajunge in Bulgaria, pentru a ajuta forțele NATO deja prezente.În acest moment, vorbim despre o mie de trupe americane care sunt trimise in acest spațiu, ridicând totalul la 3000 de soldați americani. Aceasta este o dovadă puternică de unitate transatlantică.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult