Coordonatorul intervenției jandarmilor la mitingul din 10 august 2018 a fost promovat!
HomeActualitateCoordonatorul intervenției jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, a fost promovat!
Actualitate - Politică - 3 săptămâni în urmă

Coordonatorul intervenției jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, a fost promovat!

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova (IJJ Prahova). În acest context europarlamentarul Rareș Bogdan a criticat într-o intervenție pentru B1 TV, această numire, precizând că s-a produs pe fondul unui vid creat la nivelul MAI creat ca urmare a schimbării ministrului de Interne.

Comunicat MAI:

Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurenţiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări:

Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unităţi, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Locotenent-colonelul Laurenţiu Cazan a fost detaşat la IJJ Prahova şi împuternicit pe o perioadă de 6 luni pe o funcţie echivalentă cu cea deţinută în cadul Jandarmeriei Bucureşti.

Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind această împuternicire a fost semnat în data de 21.12.2020„.

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul Rareş Bogdan a criticat dur decizia MAI:

Structurile defecte ale MAI, care nu au înțeles că trebuie să fie în lujba cetățeanului și nu a unor grupuri de interese au a unor persoane care au coordonat opresiunea îngrozitoare împotriva oamenilor cinstiți, corecți, care au ieșit pentru a stopa abuzurile din România pe 10 august, au profitat de acest vid, între plecarea unui ministru și venirea unui alt ministru și au încecat să facă o chestiune extremd e gravă. Este un atentat la tot ce înseamnă o Românie democrată și Europeană”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a criticat, de asemenea, faptul că Justiția nu a făcut lumină în acest caz, deși au trecut mai bine de 2 ani de la protestele împotriva guvernării PSD și a modificărilor aduse Legilor justiției:

Domnul Cazan ar trebui să zacă în pușcărie, ar trebui să fie în momentul ăsta cel puțin înc ercetare sau în judecată, în dosarul de pe masa unor judecători care să îi analizeze acțiunea de pe 10 august atunci când peste 100.000 de oameni au fost gazați, 850 de oameni au depus plângeri, mii de oameni au fost bătuți, au fost hărțuiți iar România a trăit un moment extrem de critic cum nu a mai văzut de la mineriade.

Este problema justiției din România care a fost susținută de acei oameni și de noi ceilalți, a milioane de români. Cred că ar trebui să înțeleagă că atunci când amm ieșit în stradă pentru independența justiției și pentru ca niciun factor politic să nu pună presiune, am ieșit pentru ca judecătorii și procurorii să își facă treaba, nu să protejeze infractori precum Cazan, Sindile, Cucoș sau Fantoma Albă, Paraschiv. Este un gust amar la sfârșit de an. O rușine că s-a întâmplat așa ceva”, a mai spus Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină!

În mod evident, Constanţa are nevoie de o nouă abordare privind serviciul public de furniz…