Copiii care fac sport vor primi “tichete de sportiv

Este oficial. Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburile sportive şi care participă la competiţii oficiale vor primi „tichete de sportiv”. Acestea valorează 150 de lei și vor fi acordate lunar, începând cu 1 ianuarie 2023.

Cu banii acordați de stat, copiii vor putea cumpăra echipamente sportive și suplimente nutritive, își vor putea achita transportul sau recuperarea medicală. Actul normativ care prevede acordarea tichetelor a fost promulgat marți de președintele României, Klaus Iohannis. Fiecare tichet sportiv va avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii şi nu va putea fi înlocuit cu alte forme de venit oferite de structurile sportive. Fondurile necesare pentru plata acestor stimulente financiare vor fi asigurare din bugetul Ministerului Sportului.

Tichetul va fi valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi cuprinde cel puţin următoarele: emitentul şi datele sale de identificare; valoarea nominală a tichetului de sportiv; spaţiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui şi a codului numeric personal; interdicţia de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activităţii sportive; seria şi numărul legitimaţiei de sportiv cu menţionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat şi categoria de vârstă; elementele de identitate vizuală ale structurii sportive şi ale Ministerului Sportului, mai stabileşte actul normativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…